21.12.2008 г., 23:18 ч.

Пътеката на моя живот 

  Поезия » Друга
660 0 5
 

Всички вие - оставилите отпечатък в моето сърце,

всички - живеещи под едно небе,

за вас пиша тези думи...

 

Всички съм обичала

и всички сте били специални,

пред вас душата си съм събличала

и съм обличала приятелства реални.

 

Смеха и сълзите ваши в стъкленица събирам,

спомени, тайни в класьори нареждам.

От всичко това силно се опивам

и собствените си мисли забравям да подреждам.

 

С мъка аз посрещам този ден,

който за разлъка

от Бог е отреден.

 

Но случва се това в живота -

срещаш хора, разделяш се с тях,

макар и с голяма неохота

и с мъничка доза страх.

 

Всеки един от вас

сложил е своята щипка „захар" у мен,

независимо дали е бил 1-ви или 12-ти клас,

в душата ми е той спотаен.

 

Със всеки един от вас съм имала своя спор,

но в крайна сметка всичко свършвало се е

и продължавали сме като отбор.

 

Мислейки си, осъзнавам -

аз толкова богатство съм изгубила,

във вас признавам

много неща не съм долюбила.

 

За време нямам право аз да моля,

невъзможно е, а може би ненужно,

трудно се заличават следите на пороя,

особено, ако на някой нещо му е гузно.

 

Много неизказани неща имам с много от вас,

ще останат те така, даже и след нас.

Идеята е да започнем в нова утопия,

която не е задължително да продължава повече от час.

 

Преди бяхте много - огромна тълпа,

сега ви няма, дори и във съня.

Приличахте на пъстроцветна дъга,

която има само няколко тона сега.

 

Да, те са неземни

и смисъла мой съставляват,

но не ги ли грози съща опасност -

във миналото мое да влязат?

 

Не зная - това съдбата ще покаже,

но и на тях, и на вас,

вашата минала, настояща или бъдеща приятелка,

тоест Аз,

иска възхищението и благодарността си да изкаже,

прошка да поиска на онези, които е наранила

и съжалението си към тези, които е заменила.

 

Безименно, някак монолозно

се лее моето обръщение към вас,

но смятам за претенциозно

да съобщя имената ви на глас.

 

Ако вие отпечатък сте оставили,

значи моят също е оставен.

С надеждата, че не сте ме забравили,

ще чакам среща втора на този лист поизоставен.

 

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=48703098

© Габи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??