ПЪТУВАНЕ
Не съм злопаметна, не помня
отдавнашни обиди и злини,
но някак си против разума, от спомена
душата не забравя и боли.
Натрупани емоции думи споделени
отново оживяват в паметта
от времето, когато уж запленени
от любов, не знаехме за вечността.
И ден след ден лъжлива обич
живота ни изпълва, като магия
не подозирайки, че истинският обръч
ще затегне и душа и шия.
Но всичко във пространството ни чака,
случайности вселената не знае,
щом пътник на живота си във влака
пътешествайки ще осъзнаеш.
Пътуване към себе си, безкрайно,
с търпение и кротък благослов,
с любов и обич всеотдайна
за истински живот да си готов.
Не съм злопаметна, не помня,
към себе си отдавна веч пътувам,
преминах гарата на спомени,
познах душата си и тържествувам.
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados
Мъдри послания, споделям.