Умът и душата ни бяха различни...
Вървяхме, понесли си кръста на рамо.
Към чуждата болка не сме безразлични,
но своята болка ний чувствахме само!
* * *
Преминах отново пътеки трънливи,
където сме с тебе пътували двама!
И късах от себе си спомени живи...
възпявайки твоята, моята драма!
И търсех местата, където съдбата,
незнайно защо ме от тебе раздели...
Но може би тъй си решила с душата...
сама да поемеш по звездни предели!
Завърших със петата книга романа –
един живот тука – и друг в небесата.
От плътска любов към духовна промяна...
такъв път минава човек на Земята!
28 ноември 2017,
17, 30 часът
("Влюбените птици летят по две" – пети том )
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados