15 abr 2017, 15:46

Пътят към храма 

  Poesía » Otra
376 2 4

 

 

Тръгнах полека по пътя за храма,

за да намеря свят без измама.

Скъсах въздишките, глътнах сълзѝте,

сложих да спят раните скрити.

Казах си тихо: "Не може да няма

зрънце надежда по пътя за храма."

Хранех по пътя гълъби бели.

Падах и ставах дълги недели.

Молех се, постех, дрипава, боса...

Строго загърбих всички въпроси.

Всички вини с чувство бичувах.

Вече не питах, защо съществувах.

И любовта затрупах във яма,

път да намеря – само и само...

Стигнах накрая – беше прекрасно.

Слънцето пееше – топло и ясно.

Бог се усмихна! Радост голяма!

.............................................

Ала защо го нямаше храма?

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Заглавието е взаимствано от:

https://www.youtube.com/watch?v=q8WyX5XvA-k

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??