18 dic 2009, 17:02

Пътят не е важен... Върви! 

  Poesía » Filosófica
999 0 16

*          *          *


Говорело се - горе в планината,

близо някъде или пък на върха,

били съкровищата на земята,

на златото и... на духа.

Запътили се пътници различни,

тръгнали от цялата земя,

уверени - надъхани - себични,

стигнали полите на върха.

Имало там пътища безбройни...

Започнали се  спорове, нападки -

сред пътищата толкоз многобройни

кой от тях ли е... най-краткият?!...

Решили местните да питат,

говорели във сèлото със хора

и всички казвали им да опитат,

че всеки път извеждал до простора...

И отново те пред пътищата спрели,

отново впуснали се в спорове,

а от върха, учудени и онемели,

слушали невярващите бòрове...



*          *          *

© Валентин Желязков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??