6 sept 2012, 22:05

Работохолици 

  Poesía » Civil
577 0 0

Слънце сърдито. 

Очите, вперени в екрани,

клавиатури черни,

а пръсти тракат по клавиши

едва, убито.


Ден от небрежност, 

не упоритост, 

от закъсняла нежност

в тих час отлита.


Малки мечти

задушават човека

със натежала глава

и болки във раменете.


Красивото е невидимо за очите,

е казал поетът.

Но няма поезия отвъд стените

на работния петък.


Часовници бръмчат,

тълпи се изливат

през стъклените врати

и отиват да се наспят.


А някъде там,

в далечината,

залезът е сам 

и е влюбен в Луната.



5 септември 2012

София, офис 

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??