8 abr 2008, 13:51

Раче Осмокраче 

  Poesía » Para niños
2963 0 6

Раче Осмокраче

по цял ден плаче.

Смеят му се във водата всички

рибки, попови лъжички.

И на сушата му се присмиват.

Чуди се рачето защо го осмиват.

Веднъж то срещна рибка мъничка,

тя отвори свойта устичка

и се изсмя на малкото раче.

То започна горчиво да плаче.

Баба Костенурка минаваше тъдява:

На нашето раче какво ли му става,

защо ли разплакано и тъжно е горкото,

да не би нещо да му е влязло в окото?

- Бабо Костенурке, ти много си живяла

и толкова неща чула и видяла,

кажи, защо присмиват ми се всички

жабки, рибки, попови лъжички?

Баба Костенурка рачето погледна,

усмихна се мило, до него приседна:

Недей да плачеш, малко юначе,

каза тя на тъжното раче.

- В природата царува ред.

Рибки златоперки плуват все напред,

а рачетата като теб назад все вървят.

Така е устроен нашият свят.

Че така е родено

рачето вече разбра.

И щастливо, и засмено

у дома се прибра.

© Надежда Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??