Рачо Кривокрачо в подмола живее
и от там наднича като огладнее.
Има ли трапеза - пръв се настанява,
с дългите мустаци всички забавлява.
Ала най е смешен Рачо на разходка -
все назад поема с кривата походка.
Що да прави Рачо? Трябва да си вземе
морско конче със седло
... напред да поеме.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados