Всяка радост е безценна,
стъпи днес на мост любим.
С някакви си два процента
чувстваш се неуязвим.
Придошла, кипи водата,
предвещава кадър зъл.
Дръж затворена устата,
докогато би могъл.
Но с очите не примигай,
дебне следваща вълна.
По-високо се издигай, -
усетът ти изпълзя.
Радостта огря за кратко
тъмния ти хоризонт,
акостирала превратно
гаснеща на губещ фронт.
© Светличка Todos los derechos reservados