РАВНОПОСТАВЕНОСТ
Живеят си "щастливо" у дома
като съседи - винаги сърдити.
Виновният ли? Да това е тя,
невинният, разбира се, е той.
С досада се завръща у дома.
Посреща го все същата жена.
Разказва нещо, дори се вълнува,
но глух е той, престанал да я чува.
Ех, гроги е "съседът", отмалял,
на стола седнал, вече е заспал.
Поредна нощ щастливо се е смял
и ненаситно пак е поиграл...
Пред другите - усмихнат е и шик,
във къщи - безпогрешният съдник.
"Щастливо" - тъй живеят у дома.
Двама съседи - винаги сърдити.
Виновният е неотменно тя,
невинният - разбира се, е той.
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados
с обич за теб.