Feb 6, 2008, 10:50 AM

Равнопоставеност 

  Poetry
420 0 5

РАВНОПОСТАВЕНОСТ

 

Живеят си "щастливо" у дома

като съседи - винаги сърдити.

Виновният ли? Да това е тя,

невинният, разбира се, е той.

С досада се завръща у дома.

Посреща го все същата жена.

Разказва нещо, дори се вълнува,

но глух е той, престанал да я чува.

Ех, гроги е "съседът", отмалял,

на стола седнал, вече е заспал.

Поредна нощ щастливо се е смял

и ненаситно пак е поиграл...

Пред другите - усмихнат е и шик,

във къщи - безпогрешният съдник.

"Щастливо" - тъй живеят у дома.

Двама съседи - винаги сърдити.

Виновният е неотменно тя,

невинният - разбира се, е той.

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??