8 dic 2007, 12:42

Равносметка 

  Poesía
571 0 4

Преди двадесет и две години родих се

и до днес двадесет и две години живях,

колко нощи и дни веселих се

и колко мъки преодолях.

 

Любови, оставили белег в душата,

имала съм и не една,

но всеки път щом друг заобичах,

любовта възкръсваше от пепелта.

 

Разбити мечти оставяха рани,

но идваха нови, по-силни дори,

които ме караха пак да копнея

и на живота да гледам с други очи.

 

Колко лъжи до днес съм изрекла

и колко много хора нараних,

толкова мъка заради мен са понесли,

едва ли някога ще ми простят.

 

А други съм радвала много,

къде със усмивка, къде със шега

и много обич дарявах безусловно,

независимо дали заслужаваха това.

 

И днес, когато правя равносметка

и доброто и лошото поставям на везна,

поглеждайки назад от разстоянието на времето,

ми се ще да кажа: "Май повече щастлива съм била!"

© Елена Божинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??