15 ago 2023, 11:52

Разчитане на казани думи 

  Poesía
286 5 8


Изплакани са всичките раздели
и всяка мъст за мен е непозната.
Щом къдри август облаците бели,
не е сезон за ярост и разплата.

 

Задраскал съм предишните обиди,
за днешните – след век ще си прощавам.
Аз без да съм обиден, ще си ида,
и без да съм щастлив сега, оставам.

 

Септември ще почука след неделя
и повод за любов ще ни измисли.
С паница боб и скъсана постеля,
ще бъда пак до безнадежност хрисим.

 

Разчетени са знаците фалшиви
и тънка завист свири под сурдинка.
Все някога момчето си отива
на липсите обяздил здрача синкав.

 

Оставям тук една торба със книги –
от моята душа посято семе.
Каквото бях – за вечност ще ми стигне,
единствено тъгата си ще взема.

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??