8 sept 2013, 19:13

Раздвоен 

  Poesía » De amor
493 0 4

Раздвоен
(01.09.2013 г.) 

                       *1*

Той е упорит и безкрайно амбициозен,
на моменти дори е прекалено сериозен.
Той е перфекционист и при него няма грешки,
следователно към него никой няма забележки.

Той е много суров и безпардонен,
на компромиси рядко е склонен.
Умее със словото да си борави,
по-слабите на 2 стотинки прави.

Черпи сили безкрайни от недрата на душата -
за него пречки не съществуват.
С лекота може да прегази всеки и всичко -
от него всички се страхуват.

В изказите си винаги е твърд и изричен,
с делата си е безкрайно категоричен.
Той е лидер, никога не следва и винаги се отличава!
Той е различен, от останалите лесно се разграничава!

Той пред никой и нищо не се предава,
никога няма да го видиш да се примирява.
Той сам определя правилата на играта 
и има силата и волята да променя нещата.

Той влиза без страх и в най-дълбоките води.
Той не се предава там където отпадат всички други.
Той никога не се оплаква и с годините заяква.
Той е ментор и учител, и винаги във всичко е победител.

Той е личност!
Той успя всички свои слабости да вледени,
но ето, тя се появи и ледовете му стопи. 

                       *2*

Той е много слаб и уязвим,
и е толкова лесно раним.
Той не е алчен, не е и завистлив,
от живота иска само да е щастлив.

Той няма нито онези луди амбиции,
нито онези твърди позиции.
Понякога е доста плах и колеблив,
на моменти дори е прекалено страхлив.

Той няма желание над света да властвува,
копнее само на любимата си да се любува.
Винаги, на всички - всичко прощава,
И през ум не му минава някому да отмъщава. 

Той иска да прави другите щастливи,
защото техните усмивки го зареждат с нови сили.
Той знае че ще го боли,
и въпреки това ще стиска зъби и ще търпи.

Понякога му е трудно да се изказва, и това се забелязва.
Не смята за нужно пред всеки идиот да се доказва,
Той добре се познава, и иска за нея да се раздава.
защото смята, че тя наистина го заслужава.

Той я обича съвсем безпрекословно,
и за нея дава всичко безусловно.
Любовта е чувство много деликатно -
дори да не получи нищо в замяна,
той ù дава своята безвъзвратно. 

Той е просто човек!
Той тлееше и гаснеше в сянката на личността,
но ето тя се появи и от гибел неизбежна го спаси.

                       *3*

Единият е страстен и авантюристичен,
докато другият е мил и романтичен.
Единият е огън, а другият вода,
и сега двамата поделят си душа една.

Те са толкова различни,
но имат и нещо сходно.
И двамата обичат лудо,
това момиче превъзходно.

© Константин Вълков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??