25 jun 2007, 13:43

Раздяла 

  Poesía
587 0 8
(Звуци от старата ракла)

- Запей ми, либе, песента любима,

  а славей гласовит ще ти припява.

  Лее се гласа ти, също медовина,

  южен вятър топлещ как повява.


- Болно ми е, либе, и ми се не пее,

  идва утро, с него ще да тръгнеш.

  Лепнат устни, на душа ми зле е

  и знам, година не ще се върнеш.


- Стой ми, либе, за малко приседни,

  ела, обвий ме в прегръдка нежно.

  Дорде се лутам по чуждите земи,

  все ще нося чувството копнежно.


- Аз прегърна ли, не ще пусна вече,

  мига да се разделяме иде и боли.

  Ако можех, дошла бих с теб далече.

  Либе мило, по скоро дома се върни.


- Утро е навън, последно целуни ме,

  дай целувка, на устни ще ми остава

  и ще ме топли, хайде, прегърни ме...

  Мило мое, ще тръгвам, развиделява.


- Либе мое, ела силно да те прегърна,

  аз ще целуна, устните да ти подпаля.

  Дойдеш ли си, не ще съм вече трудна

  и ако е рекъл Господ, рожба ще бавя.


(а)

25.06.2007г

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??