Р А З Г О В О Р
Приятелю ти мой сърдечен,
в живота ми навлезе сам -
силен, мъдър, непорочен,
като брат за мене по-голям.
Поглъщах всяка твоя дума,
разсъждавах с твойте мисли аз.
Чувствах жаждата неукротима
за твоето рамо в трудния час.
Делихме залъка, цигарата, кафето,
кроихме планове за бъдещите дни...
И не без болка установи сърцето,
че една жена обичаме и аз, и ти!
Тя те обича, приятелю мой,
и теб не искам да виня.
В любовта не може да има застой,
мъжете печелят в честна игра!
Болката не се превърна във омраза,
не искам с тебе да се разделя.
Вашата любов за мен доказа
смисъла на простите неща!
© Паскал Кюмурджиев Todos los derechos reservados