1.04.2009 г., 20:31 ч.

Разговор 

  Поезия » Любовна
468 0 1

 

Р  А  З  Г  О  В  О  Р

 

 

Приятелю ти мой сърдечен,

в живота ми навлезе сам -

силен, мъдър, непорочен,

като брат за мене по-голям.

 

Поглъщах всяка твоя дума,

разсъждавах с твойте мисли аз.

Чувствах жаждата неукротима

за твоето рамо в трудния час.

 

Делихме залъка, цигарата, кафето,

кроихме планове за бъдещите дни...

И не без болка установи сърцето,

че една жена обичаме и аз, и ти!

 

Тя те обича, приятелю мой,

и теб не искам да виня.

В любовта не може да има застой,

мъжете печелят в честна игра!

 

Болката не се превърна във омраза,

не искам с тебе да се разделя.

Вашата любов за мен доказа

смисъла на простите неща!

 

© Паскал Кюмурджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ухх..ако можеше всички да мислят така! уви любовта заслепява.. поздрави!
Предложения
: ??:??