20 nov 2013, 20:16  

Разговор с мама 

  Poesía » Civil
1091 1 6

 

                                 Разговор с мама

          (Една година без мама)

 

 

           Есен е,  мамо!

           От тия, дето мъгла е покрила земята,

           и аромат на прекипяло вино

           се носи над полята!

           Хризантемите, които те изпратиха,

           пак нацъфтяха,

           с наведени главички,

           в очакване да ги погалиш,

           едри дюли са назрели,

           и улиците опустели!

           Есен е, мамо!

           Лозата, гарги я изяли,

           от мъка прегърби се горката!

          

           Иначе, какво...

           То, слънцето, все оттам изгрява

           и сутрин къпе се във Янтра,

           после през село минава 

           и горе при тебе залязва!

 

           Така си говорим със тебе 

           всяка неделя, във същия час.

           - Как си? Kaк са децата?

           Добре съм аз!

           - Дюлята ли? Дюлята необрана остана!

 

          

© Бонка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??