21 oct 2022, 20:18

Разговор за доброто 

  Poesía » Para niños, Otra
629 6 19

- Деца, какво е доброта, кажете?

- Добротата е прекрасно цвете,

расте в човешката душа свенливо

и се разлиства, ако се полива.

- Поука всеки трябва да си вземе,

за добротата няма точно време.

- Имам си приятел, който плаче

заради малкото си болно братче,

успокоих го, че ще се оправи,

прегърнах го и сам не го оставих. .

- Чудесно е, добро си му направил,

избърсал си сълзите му с ръкава.

Доброто има пътища различни,

но всички те по нещо си приличат.

Човекът, който добрина дарява,

се чувства по-богат и не за слава

Доброто се сражава със Злината,

за себе си не търси то отплата,

дори и камък може да разпука.

Добро раздавай, нека е на слука!

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Добротата е най-добрият учител »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??