В неделя, по обед, е жежко в Бургас,
напечен асфалтът е, вехнат цветята...
Вървим с теб ръка за ръка, а до нас
фонтанът живителни струйки премята!
Под сенките дъх на тютюн и кафе.
Красиви жени преминават със грация!
Далече са "Ваци" и "Шанз Елизе" –
бургаското "Ларго" заслужи овации!
Мил спомен избликва: в Бургас съм – момче,
все още житейски наивно и бяло!
Магическа сила така ме влече,
че тръпне сърцето, любов непознало!
И... срещам момичето с руси коси,
което сънувал съм в приказка... зная,
сънят ми се сбъдна – до мене си ти!
И с тебе живели сме винаги в рая!
Познатата Главна е тази в Бургас:
сладкарници, слънце, гълчава, витрини...
Но топлото чувство е вътре във нас
по-силно след всички щастливи години!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados