1.09.2012 г., 22:05 ч.

Разходка по Главната в Бургас 

  Поезия » Любовна
548 0 3

В неделя, по обед, е жежко в Бургас,

напечен асфалтът е, вехнат цветята...

Вървим с теб ръка за ръка, а до нас

фонтанът живителни струйки премята!

 

Под сенките дъх на тютюн и кафе.

Красиви жени преминават със грация!

Далече са "Ваци" и "Шанз Елизе" –

бургаското "Ларго" заслужи овации!

 

Мил спомен избликва: в Бургас съм – момче,

все още житейски наивно и бяло!

Магическа сила така ме влече,

че тръпне сърцето, любов непознало!

 

И... срещам момичето с руси коси,

което сънувал съм в приказка... зная,

сънят ми се сбъдна – до мене си ти!

И с тебе живели сме винаги в рая!

 

Познатата Главна е тази в Бургас:

сладкарници, слънце, гълчава, витрини...

Но топлото чувство е вътре във нас

по-силно след всички щастливи години!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??