Разкажи ми, звездице красива,
за небесния приказен дом,
сподели дали там си щастлива
като властва вселенски закон!
Любовта ли е в тебе вселена,
че блестиш с незагасваща мощ,
дали в тъмната нощ си родена,
или в тайнствен сияен разкош?
Разкажи ми за нощните срещи
със луната и твоите сестри
и за дългите нощи горещи,
във които отваряш очи!
Сподели с мене своята тайна
и на изгрева в скута заспи,
че със чудната прелест омайна
си посяла горещи мечти.
© Наташа Басарова Todos los derechos reservados