Разкажи ми приказка,
макар и да не съм дете.
Нека да е истинска
не като онези в книгите.
Разкажи ми за живота,
но тези думи забрави -
"лъжи", "тревога", "злоба".. .
Зная, че от тях боли.
Разкажи ми за мечтите,
за любовите, за смелостта.. .
... за усмивките в очите,
за свободата и за радостта.
Разкажи ми или измисли си
по-добър и цветен свят,
в който само добрините
да определят колко си богат.
Разкажи ми го по ноти,
че някои думи не "тежат"
и смисъла им "не работи"
(сякаш е за първи път).
Разкажи ми приказка,
в която да повярвам.
Може да е истинска...
... или поне ще се надявам.
© Емилия Йорданова Todos los derechos reservados