16.03.2014 г., 19:37 ч.

Разкажи ми приказка 

  Поезия
406 0 0

Разкажи ми приказка,
макар и да не съм дете.
Нека да е истинска
не като онези в книгите.

Разкажи ми за живота,
но тези думи забрави -
"лъжи", "тревога", "злоба".. .
Зная, че от тях боли.

Разкажи ми за мечтите,
за любовите, за смелостта.. .
... за усмивките в очите, 
за свободата и за радостта.

Разкажи ми или измисли си
по-добър и цветен свят,
в който само добрините
да определят колко си богат.

Разкажи ми го по ноти,
че някои думи не "тежат"
и смисъла им "не работи"
(сякаш е за първи път). 

Разкажи ми приказка,
в която да повярвам.
Може да е истинска... 
... или поне ще се надявам.

© Емилия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??