16 jul 2009, 15:26

Разказвам ти как... 

  Poesía
580 0 12

                                                                              ... kim tutar ki elini...

 

нощем...

 

застилам

с ноти леглото

и безмълвно

бродирам дъха ти

по ръцете

рисувам те с поглед

и заспивам

с усмивка

в съня ти...

 

...

после бродя...

 

с нетленното

бреме

на вятъра

 

разпилял

суетата ми

в прах

 

не –

потребна

се сливам

в сълзите

 

на

размита

от залеза

кал...

 

... 

а светулки...

 

събрали са

в шепи

светлината

на минали дни

 

и нашепват

ми песен

за тебе...

 

по беззвучни

далечни

вълни...

 

...

нощем...

 

в синя следа ме повличаш

и тъгата си сгъвам

в дланта

 

после тръгвам

защото съм

празна

 

и не мога

да дишам

 

в

дъжда...

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??