Разказват слънчогледите красиво
легендите за теб - о, с топлина
от всяка пита всяко семе живо
запява за любимата жена.
Легендите за теб, о, с топлина
и жълтите листенца ми припяват:
" Ти помниш ли прекрасната страна,
в която чудесата засияват? " .
И жълтите листенца ми припяват:
" И бъдещето е с любов щастливо,
когато дните летни те даряват
с лъчите на мечтание игриво... " .
Омайно сетива се наслаждават -
разказват слънчогледите красиво.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados