31 mar 2011, 22:19

Разконспирирана 

  Poesía » Otra
841 0 2

Поканих пет Архангела в дома си.

Започнаха да ми се случват чудеса.

Съседите ми най-накрая проумяха

кой счупил е кварталната луна.

 

Кой пакостливо е накарал светлината

да заухае на покълнала трева.

Къде родила се е тайната повеля

светулките да се венчават по зора.

 

Кой пред мазето е понечил да изхвърли

на завистта изсъхналия труп.

Как най-последните сега са първи

и не е модно да си зъл и груб.

 

Така и най-големият мърморко,

роден скептик, възпитан – философ,

престана да ме наблюдава твърде зорко,

щом под съмненията си веднъж намери

 

... Пух.

© Димитрия Чакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ангелите ме събудиха снощи, бутаха ме да пиша! Много ме мързеше да стана, защото тъкмо си бях стоплила местенцето, ама каво да се прави...
  • (Усмивка) !!!
    Благодаря!
Propuestas
: ??:??