РАЗКРЕПОСТЯВАНЕ
Дума по дума - разпространена е клюката.
Присмех след присмех - забравена е скуката.
Човекът мяра да не спазва, ако продължава,
съвсем малко остава до пълна самозабрава.
Клетва след клетва - поробена е честността.
Сантиметър по сантиметър - избуява подлостта.
Човекът правдата да не дири, ако продължава,
съвсем малко остава до пълна самозабрава.
Крачка по крачка - загърбено е приличието.
Мисъл след мисъл завладява безразличието.
Човекът съвестта да не чува, ако продължава,
съвсем малко остава до пълна самозабрава.
Стъпка по стъпка - отдалечава се светлината
и крепост след крепост превзема тъмнината.
Човекът пътя да не вижда, ако продължава,
съвсем малко остава до пълна самозабрава.
© Весела Найденова Todos los derechos reservados