23.10.2015 г., 9:31 ч.  

Разкрепостяване 

  Поезия » Гражданска
553 1 0

РАЗКРЕПОСТЯВАНЕ

 

Дума по дума - разпространена е клюката.

Присмех след присмех - забравена е скуката.

Човекът мяра да не спазва, ако продължава,

съвсем малко остава до пълна самозабрава.

 

Клетва след клетва - поробена е честността.

Сантиметър по сантиметър - избуява подлостта.

Човекът правдата да не дири, ако продължава,

съвсем малко остава до пълна самозабрава.

 

Крачка по крачка - загърбено е приличието.

Мисъл след мисъл завладява безразличието.

Човекът съвестта да не чува, ако продължава,

съвсем малко остава до пълна самозабрава.

 

Стъпка по стъпка - отдалечава се светлината

и крепост след крепост превзема тъмнината.

Човекът пътя да не вижда, ако продължава,

съвсем малко остава до пълна самозабрава.

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??