Различна съм и често съм сама
сред своите чужда, при другите една.
В лъжите спира само мрак тъма,
истината искам да погледна.
Борба за власт, надмощие! Времена...
Моят магазин е затворен и не продавам.
Мечтите ми никой не разбра. Старина...
На моята гара с въздишка оставам.
Сърцето ми разкъсват някога на две,
искат, и искат да ги подкрепя.
Не питат дали можеш, какво мигът ти взе?
Лабиринтът в лъжа, пътеката не следя.
Различна съм и вярата си пазя.
Моята сила никому не ще я дам.
Изправена умирам, но не ще да лазя.
Честа си, чувствата, няма да продам!
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados