Нова година! Какво по-различно?
Начало на нови, надеждни мечти?
Може би луд съм и не откривам,
смисъл във тези напразни лъжи.
В петък 13-ти реших да напиша,
стихче за този безсмислен живот.
От който съм много мъничка частица,
объркано, свито и тъжно зърно.
В петък 13-ти погледнах във мрака.
Уж Нова година, а аз съм си стар!
Долу – на входа – убиец ме чака.
Животът! Ах, този глупак!
Нова година! Какво по-различно?!
Моля, кажете! Така не разбрах!
Бързо, че долу ме чака навъсен,
животът, ах този глупак!
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados
което не пречи (въобще и изобщо) да се превърне в изящен куплет!
Асоциирах с песента на " НЛО,"но посланието ми хареса!