29 ene 2010, 11:36

Разлистване 

  Poesía » Otra
708 0 14

И такава се помня. Невинна

като първия полет на птиче,

като вятър, люлеещ тревите,

като влюбен сезон на момиче.

 

И такава се помня, любими,

затрептяла тъга като струна,

като есен, приплакала скрито,

в наболели от истини думи.

 

И такава ме помнят, безумна,

не открила покой за сърцето,

непознатите хора и друми,

с които делих битието си.

 

И такава се помня, по-жарка

от горещник. Почти отмаляла,

завладяна до лудост от танца,

завладяла мъжете на лятото.

 

Все прежалени  образи минали.

Не прежалих единствено себе си.

И сега се опомням, наистина,

доразлистена  вече  в ръцете ти.

© Бистра Малинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??