3 feb 2012, 19:24

Размразяване на пътните артерии 

  Poesía » De amor
791 0 8
Има време за обичане, любими -
тъкмо размразяват вън шосетата,
правят място в зимната градина
за такива като нас - бездомни псета.

А студът с камшици ни наказва
и с игли от лед, забити в коленете.
Няма как във две студени пазви
да отгледаш развълнувани морета.

Няма време, скъпи, за омрази -
те загиват под прииждащи лавини.
Само албумът със снимките ни пази
времето, което като миг отмина.

Няма време с теб да се завръщаме
към огради и към прагове високи -
ветрове и скреж зад тях превръщат ни
в две съвсем разхвърляни посоки.

Само този свят е правен за обичане,
друг такъв не знам дали ще има.
И понеже вън съм, скъпи, адски ничия,
рина кротко до едно сърце пъртина.

© Юлия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??