11 dic 2020, 10:16

Разнообразие искам 

  Poesía » Otra
308 4 10

Омръзна ми да бъда

съвършен…

 

Безгрешен.

Правилен.

И объл.

Светът да се върти

пред мен,

за мен,

послушен,

мой си…

Да няма изненади

ни в деня,

ни в мрачни нощи

и безкрайни празници…

Да имам…

Каквото пожелая.

И това,

което още

е ръка не хващала.

Да имам…

И да нямам…

Без изненади,

без скука,

без новото,

без…

Без онова,

което хората

не притежават,

но в своето съзнание

държат

и имат го

във сънища отрадни.

Без смайвнето

в утринта

и щастието,

литнало за миг до мен…

Без чакането –

онова,

което слънцето подканя…

Е, няма да съм съвършен –

сега…

Ще съм човек…

 

© Георги Коновски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??