14 dic 2023, 13:40  

Разположение 

  Poesía » Verso libre
215 1 0

Разположение

 

Мястото на нещата в пространството

е тяхното разположение.

Разположението различно на нещата - изток, запад, север, юг.

Стая, местност, дърво, домове, постройки.

Улици, села, градове, планини, реки.

Места различни - местоположения.

Хора, животни, растения, дървета, предмети -

те са на Енергията природна-психическа

източник и място. 

Те са нужните обекти на човешката душа.

 

Душата с енергия, мисъл и чувства се

храни.

Душата - "кошницата" на духа.

А духът се движи, вее за душата семена.

Душата и духа - за тях е нужно пространството и време. Пространство за живот.

 

Пространството е вътрешно и външно.

Разположението значение има и значимост.

За съзерцание-размишление.

Мисълта и вниманието на духа водачи са.

Те енергия събират - идеи нови виждат - битие творят - образите на живота. 

Образите на живота нов, що човек формира и поражда.

 

Светлината на деня отвън и светлината на

Ума - те на нещата мястото - съвместно определят.

Мястото пресечно, що се появява във духа-ума от съзерцанието на световете два. На нещата мястото. На значимите неща.

 

Човек, бог, животно - мястото тяхно в ума - 

къде е? 

Човекът определя мястото това единствено във своя ум.

На основания вътрешни и външни.

Четеш книга, виждаш картина - тя се с

място някакво асоциира.

Картините са на живота постоянното присъствие.

Чрез тях съзнанието човешко, мисълта, намират - определят на нещата място.

 

В света на Лесничея, неговите хора и животни

имат свое място.

Когато се разхожда - двойно - той - мястото,

когато види за тях  се сеща. 

И вижда, гледа знае кой къде намира се

в неговия ум - душа - живот.

 

И боговете имат любимо свое място.

Велес предпочита Земята. Мечки, гори,

бикове и животни други-разни - свързани са с 

Неговия дух.

Род е на Небето и навсякъде.

Сварог е тук и там с ръката, с

творчеството свое.

 

На боговете, на човеците, животни -

техните места, разположения нека знаем.

Тез места, и тез картини са камъните,

на духа пътеки-калдъръми.

 

Слава на Велес и Лесничея.

 

Ура

 

Лесничея

 

 

 

© Леснич Велесов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??