Разположение
Мястото на нещата в пространството
е тяхното разположение.
Разположението различно на нещата - изток, запад, север, юг.
Стая, местност, дърво, домове, постройки.
Улици, села, градове, планини, реки.
Места различни - местоположения.
Хора, животни, растения, дървета, предмети -
те са на Енергията природна-психическа
източник и място.
Те са нужните обекти на човешката душа.
Душата с енергия, мисъл и чувства се
храни.
Душата - "кошницата" на духа.
А духът се движи, вее за душата семена.
Душата и духа - за тях е нужно пространството и време. Пространство за живот.
Пространството е вътрешно и външно.
Разположението значение има и значимост.
За съзерцание-размишление.
Мисълта и вниманието на духа водачи са.
Те енергия събират - идеи нови виждат - битие творят - образите на живота.
Образите на живота нов, що човек формира и поражда.
Светлината на деня отвън и светлината на
Ума - те на нещата мястото - съвместно определят.
Мястото пресечно, що се появява във духа-ума от съзерцанието на световете два. На нещата мястото. На значимите неща.
Човек, бог, животно - мястото тяхно в ума -
къде е?
Човекът определя мястото това единствено във своя ум.
На основания вътрешни и външни.
Четеш книга, виждаш картина - тя се с
място някакво асоциира.
Картините са на живота постоянното присъствие.
Чрез тях съзнанието човешко, мисълта, намират - определят на нещата място.
В света на Лесничея, неговите хора и животни
имат свое място.
Когато се разхожда - двойно - той - мястото,
когато види за тях се сеща.
И вижда, гледа знае кой къде намира се
в неговия ум - душа - живот.
И боговете имат любимо свое място.
Велес предпочита Земята. Мечки, гори,
бикове и животни други-разни - свързани са с
Неговия дух.
Род е на Небето и навсякъде.
Сварог е тук и там с ръката, с
творчеството свое.
На боговете, на човеците, животни -
техните места, разположения нека знаем.
Тез места, и тез картини са камъните,
на духа пътеки-калдъръми.
Слава на Велес и Лесничея.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.