6 ene 2021, 10:44

Разпятие и котва – здраво дръж! 

  Poesía » De amor
331 5 18

Небето ми съвсем обезумя,
или пък уморих се, да го шия?
Не зная. И Земята е жена,
И стяга, до удушване шамия.

 

Делфини ли писукат – писък тих?
И китовете –  да умрат изплуват.
И само в облачен, изплакан стих –  
там нежността ми женска съществува.

 

А иначе съм бурен – жилав, сух,
препъвам, омотавам се и преча...
Мълча си. За лишеното от слух,
заболо нос в паницата човече.

 

Та, както казах, приземих се. Да.
Но кой е толкоз луд – да ми повярва?
Cтихиите – огън, вятър и вода,
все твърдоглаво, в сто бели ме вкарват.

 

И както си се влюбил – изведнъж,
така внезапно и ще ме намразиш.
Разпятие и котва – здраво дръж!
От небесата ми, да се опазиш.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??