29 nov 2020, 18:48

Разстояние до любов 

  Poesía
791 0 1

Едно обичане в днешно време

е равно на закъснение на гара.
Псуваме тихо, близкото минало,

а после друг я сърба тая попара.
След нас е потоп - бунтът на машините –
усмивки приспани със устни.
Колела намотават една доза любов,
а ти искаш едно цяло обичане.
Ти искаш да вярваш, ти искаш да падаш,
но да има кой да те хване.
Да падаш е лесно и понякога за предпочитане
от това да спазиш едно обещание!
Душата може – и душата ще носи

белези през годините получени –
за оня нищожен милиметър любов,

който така и не ѝ се е случил.

 

Ф.

© Филип Филипов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??