27 feb 2019, 9:04

Разсъмва се 

  Poesía
243 1 9

Цитат подпира с рамене

навъсеното снежно на небето,

и то мълви: “Газете, 

но не плувайте в морето.”

 

А то – 

морето от любов, 

на ледена пързалка заприлича.

 

Студът потрива своите ръце:

“Да видим кой ще падне,

щом посмее да затича!”

 

Цитатът осмелява пръв

да впие силует в замръзналия февруари,

но смъртен той не е, 

а и светът безсмъртното забрави…

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??