Цитат подпира с рамене
навъсеното снежно на небето,
и то мълви: “Газете,
но не плувайте в морето.”
А то –
морето от любов,
на ледена пързалка заприлича.
Студът потрива своите ръце:
“Да видим кой ще падне,
щом посмее да затича!”
Цитатът осмелява пръв
да впие силует в замръзналия февруари,
но смъртен той не е,
а и светът безсмъртното забрави…
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.