21 jul 2020, 23:51

Разсъмва се 

  Poesía
552 0 0

Разсъмва се

 

Разсъмва се! Моите братя са будни,

събужда се български дух.

Назад остават дните трудни

песента се разнася, аз вече я чух...

Разсъмва се! В мрака нещо просветна.

Разголен стана животът - циник.

Народът ще следва мечтата заветна,

гръбнак ще изправи, ще бъде велик.

Не вдига ръка за просия.

Доста измряха без бой, в глад.

Кой ли докара таз орисия?

В очите застинал е хлад.

Не вярва в нищо беден клошар.

Ни царя, ни бога почита.

Иска да свърши този кошмар,

да живее без мъката скрит

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??