Запалих цигара.
Изтърсих няколко дни в пепелника.
Презирам шума на фонтана,
защото е мръсен и има наглостта да твърди,
че... вали!!!
Небето не търпи имитации -
притъмня.
Накъде е тръгнал денят?
Не посмях да го заговоря.
Колко ли струва да разгърнеш
няколко страници...
Боледува ли книгата на Живота,
когато в един и същи пасаж
толкова време се скитам...?
Май че времето ми е сърдито,
защото безумно го считам за...
... субективно понятие!
Без да искам, прошепнах
"Не ми се сърди" и...
запалих цигара...
© Георги Колев Todos los derechos reservados