26 sept 2019, 14:41

Рецептата 

  Poesía » De humor
671 2 7

В аптеката, една жена 

обръща се към аптекаря: 

- Опаковка дайте ми една, 

цианкалий!... А той й отговаря: 

 

- Защо? Не мога да ви дам.

На вас, защо ви е потребен? 

- О, ще ми го дадете! Знам! 

Ще смените, даже, тона меден! 

 

- Успокойте се, госпожо! 

Кажете ми, защо сте гневна? 

Да ви дам е невъзможно. 

Друго искате ли? Е?...Последно? 

 

- Изневерява ми мъжът. 

Решила съм!...Ще го отровя! 

И туй, не е за първи път. 

Снимах ги...Реших и ще го сторя! 

 

- Е, хайде, стига де сега! 

Ми, случва се...В добри семейства...

Не сте единствена в света.

Ма, чак пък да го тровите! Недейте!

 

Мъж е...малко се отплеснал...

Голяма работа, че кривнал... 

Едва ли...че не ви харесва.

Просто, егото си малко вдигнал...

 

...Тогава вади снимка тя, 

подава я на аптекаря - 

там, собствената му жена, 

с друг мъж в леглото се търкаля.

 

...В миг,  невярващо...се стреснал.

Жената, той, погледнал сепнат. 

В очите, ядно, пламък блеснал: 

- Ми, кажете ми, че сте с рецепта! 

 

от цикъла "вицове в рими"

 

Пепи Петрова

 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??