Започвам да се замислям
над речната дължина.
Не че не мога да плувам!
Реката ни е една...
Има риби от всеки сорт -
малки,средни,големи.
Дъното кипи от живот
и се мътят проблеми.
Трябвало нашата Щука
да се подмени със Сом!
Изглеждал малко по-умен
и щял да ни прави МОЛ...
Сигурно там ще се внася
стръв - евтина и добра.
Рибарят ще е наясно,
че не кълва на блесна.
Ще свикнем с тлъстата мамка!
Лапаме червей, мухи...
Сложили са ни на тигана,
преди да се уловим!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »