21 nov 2011, 12:53

Режисирана нощ 

  Poesía
628 0 4

---Режисирана нощ

Настъпва артистично вечерта.
Лунният гонг обявява
красиво начало
под златната масовка
на звездите...
Ти и аз -
единствени герои и зрители!
В гримьорната на сърцата си
заличихме следи от предишни
провалени спектакли и
неуспешни сезони.
Моето мълчание и
твоя словесен безспир
са в идеален сценичен синхрон.
Разстила се завеса от
цигарата ти -
с издишани разочарования
и вдишано ново чувство,
че тревата расте за теб
и всяко стъбълце
е желание за нежност.
Играем себе си, завладени
от мимическото съвършенство
на спокойните си лица.
И е тихо -
мисловно се аплодираме,
потънали в
безкрайния антракт
на усмивките си...

(край на първо действие)

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??