Реколта 67
Най обичам ония дребни винарки,
дето над моето вино кръжат…
Размазват отрова по капките
пръснати… Но бокалът за тях е твърде висок.
Присмехулник отпивам. Сдържана.
Този танц животи наред е игран…
Отлежало е виното. И избистрено.
За подбрани пиячи. Проверени. И кът…
Затова и настойка от прастари истини
пази дните ми. С отрязани змийски глави…
Татьова приказка помня - за Жените и виното…
Тях само ценители могат да коланят…
Наздраве, винарки! Моето вино е класно,
а бокалът – твърде висок!
© Таня Хаджидимитрова Todos los derechos reservados