3 feb 2009, 14:54

Реквием за ХХ век 

  Poesía
396 0 3

         РЕКВИЕМ ЗА ХХ ВЕК

Реки от кръв улиците влачат,

паважът белее от голи кости.

Самолети - гарвани в здрача,

кълват града за бог да прости.

Лудостта преиграва. Тресе се в смях,

хората се молят и викат Христос.

Друговерци, загубили вяра, зоват Аллах.

Настава човешки зловещ сенокос.

Пръстта покрива жадно мъртви тела.

Поглъща ги алчна за кърви земята.

Уморена смъртта влачи черни крила.

… Трептят бездомни души в небесата...

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??