Религията ми
Моята религия е Свобода -
не изисква поклонение.
Стихове си пиша от душа,
пълни с чувства и вълнение.
Църквата съм си сама
и на никой се не моля,
волна с птиците летя,
не играя чужда роля.
Свещ в ръцете не държа
и в студа, и в зноя,
грее пламъче в стиха -
нежната молитва моя.
Идоли в икони не издигам,
не робувам на излишна суета.
Свободна облаците стигам
най-щастлива на Света.
© Лидия Сиркавара Todos los derechos reservados