Помня, на другият край на света,
на някакъв остров в небето прострян –
малко момче и малка жена
/Дали беше сън, дали беше блян/
някаква музика там ги роди.
Някакво слънце, ново, изгря!
И водопад, водопад от звезди
в очите им светна и после... умря.
Всичките пътища водят до Рим,
стига да искаш да тръгнеш натам.
Искаш ли двамата да го извървим?
Мечтите не чакат.
Вече го знам.
© Росица Младенова Todos los derechos reservados