8.02.2023 г., 7:28 ч.

Рим 

  Поезия » Любовна
166 1 1

 

Помня, на другият край на света,                                                         

на някакъв остров в небето прострян – 

малко момче и малка жена

/Дали беше сън, дали беше блян/

някаква музика там ги роди.

Някакво слънце, ново, изгря!

И водопад, водопад от звезди 

в очите им светна и после... умря.

Всичките пътища водят до Рим,                                                             

стига да искаш да тръгнеш натам.

Искаш ли двамата да го извървим?

Мечтите не чакат.

Вече го знам.

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??